Skip to content

Usability release

by Glenn on april 5th, 2012

Deze keer geen release in een bepaald thema. Af en toe zien we dat bepaalde zaken toch nog sneller, handiger en gebruiksvriendelijker kunnen binnen thinx. Die zaken groeperen we in een usability release, hier alvast een samenvatting van de belangrijkste puntjes.

Kalender neemt automatisch billable status van lijn over

Binnen thinx kan u aanduiden of een lijn billable of non-billable is naar de klant toe. Van een tijdsregistratie kan u dat ook. Standaard is een registratie altijd billable, maar u kon (en kan) een non-billable registratie maken op een billable lijn (omdat u bv. er langer hebt aan gewerkt hebt maar dit niet de schuld van de klant was).

Vanaf deze usability release gaan we echter de registratie standaard op non-billable zetten als de lijn waar op geregistreerd wordt gemarkeerd is als non-billable, een klikje gespaard en een nog grotere garantie op een perfecte nacalculatie.

Projectselectie in kolomweergave beperkt tot divisie en/of verantwoordelijke

Bij de selectie van een koppeling in bv. de agenda kreeg de gebruiker ook projecten te zien van andere divisies. Dit is niet langer het geval. De zichtbare projecten zijn nu de actieve projecten die tot de divisie(s) van de gebruiker behoren of waarbij de gebruiker als projectverantwoordelijke werd ingesteld.

Tijdsbesteding op offerte-, order- en factuurniveau

In projecten kon u reeds de tijdsbesteding van map of een lijn bekijken, maar nu is het ook mogelijk het volledige rapport te bekijken op één niveau hoger: de offerte, het order of de factuur zelf.

Accentueren van negatieve bedragen

In de kosten/baten analyse worden negatieve marges nu feller geaccentueerd.

Subtotalen in de lijsten

Hoewel subtotalen van lijsten en rapporten vaak maar een klik of een export ver weg lagen, hebben we in deze release zo wat alle lijsten waar er nog geen (sub)totalen stonden aangepakt en deze voorzien van een overzichtstotaal. Dit werd aangepakt door soms de totalen in de browser te berekenen (sneller doordat we de server niet iedere keer moeten contacteren) of server-side waar nodig (bij grote hoeveelheden data). Kortom deze feature, die we enkel wilden uitbrengen op het moment dat de performantie van thinx er niet onder zou lijden, zorgt voor meer informatie zonder snelheidsverlies.

Doorklikken naar project vanuit lijsten

In nog meer lijsten kan u nu doorklikken naar het project. Zo zijn er nu hyperlinks voorzien in de lijst met taken, lijnen,…

Afwijkende offerte- en orderadressen

Op projectniveau kan u nu naast een facturatieadres ook een standaard offerte- en orderadres gaan ingeven. Zijn die niet ingevuld neemt thinx uiteraard de standaardwaarden over net zoals vroeger (hoofdadres bedrijf).

Deze functionaliteit gaat echter nog verder. Per individuele offerte of order kan u het adres opnieuw laten afwijken indien dat nodig zou zijn. De instellingen worden dan ook overgenomen wanneer u een offerte naar een order omzet.

Automatische URL herkenning in notities

Als je in notities een URL of een e-mail adres gebruikt zijn deze vanaf nu doorklikbaar.

Betalingen registreren op geëxporteerde (inkomende) facturen

Wanneer (inkomende) facturen uit thinx naar de boekhouding worden geëxporteerd verstrengen de restricties op deze documenten aanzienlijk. Er kunnen geen aanpassingen niet meer gedaan worden aan de factuur omdat dit voor inconsistenties zou zorgen tussen de boekhouding en uw administratie.

Het is echter perfect mogelijk dat u nog onbetaalde facturen al naar de boekhouding hebt doorgestuurd en hier achteraf de betalingsstatus van wil wijzigen. Dit was niet meer mogelijk… tot vandaag. Thinx zal u geen waarschuwing meer geven dat de factuur reeds geëxporteerd is wanneer u die op betaald zet of er betalingen aan toevoegt.

In de lijst is er niets veranderd: u kruist nog steeds de facturen aan die u als betaald wil zetten en via de rechtermuisknop wijzigt u de betalingsstatus. Op recordniveau is er wel een aanpassing uitgevoerd. U vindt het veld “Betaald” en “Datum betaald” vanaf nu niet meer terug in de tab “Details” bij de andere factuurgegevens, maar wel in de tab “Betalingen”. Daar vindt u de knop “Alles betaald” terug, die na het aanklikken automatisch een extra betalingslijn aanmaakt met het saldo van de factuur. U kan daarna uiteraard indien u dat wil de datum van betaling in de lijst aanpassen.

From → Releases, thinx 4.0

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS