Skip to content

Beveiligde PDFs uit th!nx

by Peter on november 26th, 2010

Alle PDFs die th!nx genereert worden beveiligd tegen aanpassing. Zo wordt verhinderd dat uw klanten de inhoud van de PDFs (prijzen, aantallen) kunnen aanpassen. Het paswoord waarmee de PDFs beveiligd zijn is een volledig willekeurige (en lange) reeks tekens voor elke PDF apart als tweede beveiligingslaag. Zelfs met een PDF password crack programma zou het jaren duren tegen dat het paswoord gevonden wordt.

Dit is een veiligheidsmaatregel die naar ons inziens noodzakelijk is en u beschermt tegen vervalsing en wij raden dan ook ten sterkste af volgende tip te gebruiken om PDFs te maken die u naar uw klanten stuurt!

Het kan wel eens gebeuren dat u voor een presentatie de PDF in PowerPoint, Photoshop, Illustrator etc. wil openen. Ook wanneer u vanuit uw browser de PDF op een niet correcte manier bewaart (d.w.z. als een nieuw document in plaats van het origineel op te slaan) zal dit problemen geven. Dat is echter zo omdat al deze programma’s de PDF in “aanpasmodus” gaan openen en dat levert in alle gevallen een wit blad of de vraag naar het paswoord op (wat betekent dat de beveiliging correct werkt!). Wij raden u dan ook aan indien u een wit blad krijgt de documentatie van uw PDF reader te consulteren, wij kunnen op al deze applicaties onmogelijk ondersteuning bieden. We kunnen in elk geval met 100% zekerheid zeggen dat de PDFs die uit th!nx komen volledig de PDF standaard volgen en dus zeker correct zijn.

In deze uitzonderlijke gevallen kan u de PDF alsnog zonder beveiliging uit th!nx halen door ofwel de Shift-toets ofwel de Control-toets in te drukken bij het klikken op het print-icoontje.

From → Tidbits

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS