Skip to content

thinx 3.0: calculaties

by Ewout on januari 31st, 2011

Bij het ontwikkelen van thinx 3.0 stond prijsberekening centraal. De prijs van een lijn kan nu berekend worden aan de hand van een oppervlakte, inhoud of de millimeter/kolom prijs voor het plaatsen van een advertentie. Thinx liet reeds toe om een procentuele marge te berekenen op een kostprijs, nu kan thinx ook overweg met een verkoop op commissiebasis. Last but not least: bij elke lijn kan een onbeperkt aantal kortingen en toeslagen gevoegd worden, zowel procentueel als met vaste prijs.

Eenheden

Na het aanmaken van een nieuwe lijn kies je eerst de eenheden. Wanneer je voor oppervlakte kiest, kan je de lengte en breedte invullen, waaruit thinx de oppervlakte berekent. Deze oppervlakte wordt vermenigvuldigd met de prijs om de kostprijs te bepalen. De berekeningen voor inhoud en advertentie zijn gelijkaardig.

Prijsberekening

Standaard werkt thinx op basis van een kostprijs waar een procentuele marge op genomen wordt. Bij het plaatsen van advertenties bijvoorbeeld, gaat het vaak omgekeerd: de verkoopprijs ligt vast en de kostprijs wordt bepaald op commissie. Wanneer je commissie als prijsberekening kiest, wordt de ingegeven prijs de verkoopprijs, waarop je een procentuele commissie kan nemen.

Kortingen en toeslagen

In plaats van één grote procentuele korting, kan thinx vanaf nu een onbeperkt aantal kortingen en toeslagen berekenen op het basisbedrag van een lijn. In het bovenstaande voorbeeld rekenen we op het basisbedrag van €800 een toeslag van €250 voor kleurdruk. Op deze toeslag krijgt de klant 25% actiekorting. Daarnaast krijgt de trouwe klant een korting van 10% op het basisbedrag.

Verdere toepassingsmogelijkheden laten we aan jullie verbeelding over.

From → thinx 3.0

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS