Skip to content

De informatie-snelweg

by Peter on mei 19th, 2012

Deze nieuwe release van thinx staat in het teken van informeren en optimaliseren. We voegen twee extra kanalen toe om op de hoogte gehouden te worden over updates op deze blog: thinx zelf en Twitter. De grootste aanpassingen zitten echter onder de motorkap: thinx werd proactief sneller gemaakt, veel sneller zelfs. Zo is uw online projectbeheer klaar voor meer, veel meer van uw gegevens.

Notificatie van blog-updates

Uit een recente klantenbevraging bleek dat een groot deel van onze klanten deze blog wel kent, maar dikwijls niet onmiddellijk op de hoogte zijn wanneer een update van thinx verschijnt. Dat is nochtans echt wel van belang: niet alleen krijgt thinx op regelmatige basis nieuwe features die echt wel in de verf mogen gezet worden, maar soms merken we dat het nodig is bepaalde onderdelen te moderniseren en de manier van werken soms ingrijpend bij te sturen.

RSS

Reeds sinds het begin van deze blog kon u op de hoogte blijven via RSS. Dit kanaal werd tot nu toe vooral gebruikt via Apple Mail, waar u RSS feeds als e-mails kan volgen, en Flipboard op tablets en smartphones. We merken echter dat RSS meer als een poweruser kanaal wordt aanzien en stilaan de duimen moet leggen voor modernere en meer populaire syndicatiekanalen.

Twitter

Een veel gevraagd en tegelijk eigenlijk ideaal kanaal voor snelle updates is Twitter. Daarom kan u vanaf nu gewoon @thinx_blog volgen op uw smartphone of desktop Twitter client. Deze Twitter account brengt u enkel informatie over updates van thinx en nieuwe of aangepaste blog posts.


Thinx

Met de integratie van blog updates in thinx zelf willen we niets meer aan het lot overlaten. In de rechterbovenhoek kan u altijd de laatste drie blog posts terug vinden onder het RSS icoontje.

Als er een nieuwe blog post verschijnt, zal dit ook onmiddellijk duidelijk zichtbaar zijn. Zo hoeft u niet meer dagelijks of wekelijks naar blog.thinx.be te surfen om te zien of er thinx nieuws is.

Snelheid onder de motorkap

De objectieve cijfers van de thinx performantie worden constant door onze monitoring tools opgevolgd. Snelheid is één van onze paradepaardjes en wanneer we merken dat de groei van het aantal gegevens, of dat nu is door nieuwe functionaliteit of door de hoeveelheid data die u in thinx ingeeft, de performantie begint achteruit te gaan, dan grijpen wij graag vroeg en proactief in.

U zal onmiddellijk merken dat thinx bijna overal, maar vooral in de projectmodule — nog altijd de meest gebruikte feature — aanzienlijk sneller is geworden. Dezelfde technologie die de lijsten in thinx zo snel maakt wordt nu bijvoorbeeld ook in de detailschermen gebruikt. Op die manier konden we tientallen kleine database-opzoekingen herleiden naar één samenvattende aanvraag. Ook het renderen of het klaarmaken voor weergave van de pagina’s kreeg een aanzienlijke boost: vertalingen worden veel sneller opgezocht, alle afbeeldingen voor de thinx interface zijn aanzienlijk kleiner, …

De resultaten van Ewouts inspanningen liegen er niet om: niet alleen zal thinx subjectief veel sneller aanvoelen, puur objectief gezien wordt het projectdetail bijvoorbeeld gemiddeld dubbel tot tien maal zo snel klaargemaakt en de maximale renderingtijd wordt in sommige gevallen met een factor 15 tot 20 verminderd. En laat ons niet vergeten dat we hier van voor de optimalisatie al over milliseconden spraken, maar dat heel wat milliseconden uiteindelijk ook wel een seconde zouden worden en dat is voor ons een brug te ver.

From → Releases, thinx 4.0

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS