Skip to content

De beste prijs… bij meerdere leveranciers

by Peter on juni 19th, 2012

Omdat de ene leverancier u misschien een betere prijs voor een deel van uw prijsaanvraag geeft en een andere beter werk levert op een ander segment, introduceren we in deze tussentijdse release een betere flow tussen prijsaanvragen, bestelbonnen en inkomende facturen. U kan uw prijsaanvraag over meerdere leveranciers verdelen en u zal gemakkelijker tussen de verschillende documenten kunnen navigeren!

Prijsaanvraag

In deze versie van thinx is het nu mogelijk een prijsaanvraag die u naar meerdere leveranciers richtte op te splitsen over verschillende bestelbonnen. Op deze manier kan u uw prijsaanvraag in meerdere delen bij dezelfde leverancier bestellen of de verschillende items binnen één prijsaanvraag telkens bij de goedkoopste (of meer gespecialiseerde) leverancier aankopen.

Zoals u op de screenshot hierboven opmerkt toont thinx u nu ook de bestelbon waaraan een bepaalde lijn gekoppeld is en kunt u vanuit de prijsaanvraag hier onmiddellijk naar doorklikken. Bovendien geeft het blauwe kader aan welke leverancier gekozen werd voor de bestelbon.

Voor het selecteren van de lijnen die u aan een bepaalde leverancier wil bestellen gebruikt u gewoon de aankruisvakjes vóór de omschrijving. U krijgt onderaan duidelijke feedback hoeveel items naar een bestelbon zullen worden doorgekopieerd.

Wil u liever gewoon zoals vroeger blijven doorwerken en ganse prijsaanvragen bij één enkele leverancier bestellen met één druk op de knop? Ook dit blijft perfect mogelijk; aan de oude manier werd niet geraakt. Weet wel dat enkel de lijnen die nog niet in een bestelbon omgezet werden kunnen op de nieuwe bestelbon zullen verschijnen.

Bestelbon

De bestelbon geeft u vanaf nu ook een beter zicht op de onderlinge relaties met de andere documenten in de externe-werken-flow. In de lijst vindt u bij elke lijn terug van welke prijsaanvraag een bepaalde lijn kwam en indien u reeds een inkomende factuur maakte waar één van de lijnen van een bestelbon werd opgenomen, zal u van hieruit ook onmiddellijk kunnen doorklikken naar de inkomende factuur.

Inkomende factuur

Tenslotte kreeg ook de inkomende factuur een duidelijker beeld van de voorgaande stappen in het traject. U kunt per lijn zien welke de prijs exclusief BTW was die u met uw leverancier overeengekomen was bij de bestelling en dit altijd, niet enkel bij het omzetten van de bestelbon naar de inkomende factuur.

Tot slot…

Niet elke feature heeft een grote blogpost nodig, maar elke nieuwe feature die wij hier willen voorstellen vult wel de noden en wensen van meerdere van onze trouwe thinxgebruikers in. We weten dat we met het aanpakken van het leverancierstraject zeker een aantal mensen heel gelukkig maken en hun productiviteit aanzienlijk zal vergroten.

In de komende maanden staat er in elk geval nog veel op stapel, twee van de meest gevraagde en tegelijk meest complexe wensen van al onze klanten zullen het daglicht zien. Stay tuned dus zou ik zeggen!

From → ERP, thinx 4.6

One Comment
  1. martine permalink

    proficiat!!! Dit maakt het een stuk completer!

    Kunnen we dan nu ook twee facturen aan één bestelbon hangen? Ik heb het nog niet getest, maar toen ik een inkoopfactuur maakte van een bestelbon en het bedrag van de inkoopfactuur iets aanpaste, bleef er niet zoals ik hoopte een saldo open staan.

    Is misschien voor een latere release!

    Toch al een enorme vooruitgang!

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS