Skip to content

Enkele nieuwe layoutconfiguraties voor PDF en mail

by Peter on augustus 26th, 2012

In deze kleinere update brengen we u enkele instelbare parameters voor layouts die ons in het verleden wel eens werden gevraagd. Thinx biedt u vanaf nu de mogelijkheid één of meerdere layouts steeds als onbeveiligde PDF aan te maken en voor uw e-mail layouts kan u nu ook bepalen welke  layout gekozen zal worden voor de PDF in bijlage.

“Wij leven graag op het scherp van de snede”

Voor uw veiligheid genereerde thinx tot nu toe standaard altijd beveiligde PDFs. Hiermee is het onmogelijk om de PDF na aanmaak nog aan te passen of in een applicatie zoals Photoshop, Illustrator of Indesign te importen (om die vervolgens aan te passen). De beveiligingsmethode van thinx gaat heel ver: niet alleen gebruiken wij een versleuteling die op zich al jaren zou vergen om die te kraken, bovendien is de sleutel zelf — het paswoord als het ware — een volledig willekeurige en lange reeks tekens die zelfs op de thinx servers niet meer te achterhalen is.

Het was al mogelijk om via een toetscombinatie alsnog een onbeveiligde PDF uit thinx te halen voor die zeldzame gevallen waarin de PDF zou opgenomen worden in een groter document of een presentatie tijdens een pitch, maar we kregen toch enkele malen de vraag of het niet mogelijk zou zijn altijd onbeveiligde PDFs af te leveren. Na wat navraag bleek dat het meestal slechts om enkele soorten documenten gaat, zoals bv. offertes en orders, die voor sommige van onze gebruikers altijd in een groter document werden opgenomen (bedrijfsvoorstelling, …). Daarom hebben we nu de optie ingebouwd om bij de layouts te bepalen of die al dan niet standaard beveiligd moet worden. De toetscombinatie zoals eerder vermeld krijgt dan ook een andere functie: indien u de Shift of Command toets ingedrukt houdt bij het maken van de PDF, wordt een standaard onbeveiligde PDF als een beveiligde PDF gegenereerd en omgekeerd.

In de tab “Details” bij de layouts van het type PDF ziet u duidelijk de instelling in onderstaande screenshot:

Bovendien zal u ook heel duidelijk bij het kiezen van een alternatieve PDF layout onder het printsymbooltje kunnen zien of een PDF al dan niet beveiligd zal worden via een open/gesloten slotje!

 PDF layout voor mail

Ook bij het mailen vervullen wij de wens van één van onze nieuwe klanten: het kunnen selecteren van een PDF layout bij e-mail layouts. Zo kan u nu zonder probleem ook bij het mailen afhankelijk van uw klant/leverancier aangepaste mails versturen vanuit de applicatie.

From → Algemeen, thinx 4.6

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS