Skip to content

Yes we can…

by Glenn on oktober 23rd, 2012

Een uitspraak die Barack Obama in de “Oval Office” gebracht heeft en Peter Van de Veire zijn radiomarathon wereldberoemd maakte. Voor 10-forward is “Yes we can” een uistpraak van vreugde dat we jullie de “Rapporteringsrelease” kunnen aanbieden. Maar thinx 5.0 is veel meer dan alleen maar ‘de rapporteringsrelease’, zo kreeg de filtermodule een face-lift en kan je nu ook filters bewaren.

Het nieuwe filteren

Het trechter-icoontje van de filter-module is verdwenen uit de action-box.

Het filteren gebeurt vanaf nu op dezelfde plaats waar de quickfilters staan:

Als je gewoon, zoals vroeger, een lijst wil filteren klik je op de knop “Nieuw” en het vertrouwde popup-venster verschijnt. Daarin kan je, net zoals voorheen, de parameters instellen, en direct filteren met de knop “Toon Resultaten”

of een naam invullen en de filter bewaren voor hergebruik.

Boven die “Nieuw” knop vind je de bewaarde filters in een rolmenu:

Als je een bestaande filter selecteert, wordt die onmiddelijk toegepast en verandert de knop “Nieuw” in 3 knoppen: “Nieuw”, “Wijzigen”, “Wissen”.

  • “Nieuw” opent een kopie van de gekozen filter, zo kan je gemakkelijk een nieuwe filter maken die gebaseerd is op die filter.
  • “Wijzigen” laat je toe om de filter aan te passen.
  • “Wissen” verwijdert de filter uit het rolmenu.
Als toemaatje hebben we ervoor gezorgd dat de gekozen filterinstellingen bewaard worden in je browser. Wanneer je bijvoorbeeld de lijst van bedrijven filtert, vervolgens een bedrijf opent en daarna terug naar de lijst van bedrijven surft, blijven dezelfde filterinstellingen actief. Handig toch!

Rapporten

Bij alle lijsten in thinx krijg je nu in de action-box een nieuw icoontje te zien:

Hiermee roep je een popup-venster op dat je toelaat om  zowat elk rapport te maken: je kan kiezen welke velden je op het rapport wilt, in welke volgorde, hoe de resultaten gegroepeerd moeten worden (voor bv de subtotalen) en hoe ze gesorteerd moeten worden. Het “afprinten” van een rapport gebeurt naar HTML of een PDF, waarvan de lay-out volledig aanpasbaar is (mits de nodige kennis van HTML en CSS). Klik hier om een voorbeeldrapport in de standaard layout te bekijken.

Net als bij de nieuwe filter-module kan je niet alleen nieuwe rapporten maken, maar deze ook bewaren, aanpassen, een andere naam geven en wissen.

Er is één weetje dat u wel in het achterhoofd moet houden. Bij tijdsregistraties is geen filtering mogelijk zoals bij de andere lijsten in thinx. Daarom hebben we het filtergedeelte opgenomen in het rapportscherm. Hou er rekening mee dat deze filters niet mee bewaard worden met het rapport. U zal die telkens opnieuw moeten ingeven!

Doordat met de export- en rapportmodule zeer veel gegevens kunnen opgevraagd worden, hebben we deze modules standaard enkel geactiveerd voor gebruikers in de groep “Management”. In de gebruikersmodule kan je andere gebruikers of groepen ook toegang verlenen tot de export en rapportering van individuele modules. Je vind de permissie terug onder (modulenaam) > Lijst > Acties > Rapport.

Hoewel de functies van de rapportmodule grotendeels zichzelf wijzen, zijn het er te veel om in een blogpost te bevatten. Graag helpen we jullie op weg de meest relevante rapporten voor jullie business samen te stellen door middel van een opleiding. We contacteren jullie hier spoedig over.

 

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS